2017 m. gegužės 26 d., penktadienis

Jo Nesbo ,,Kraujas ant sniego"

,,Snaigės tarsi medvilnės pūkai šoko gatvės žibinto šviesoje" (p. 5)

,,Kraujas ant sniego" - kiek neįprasta kriminalinė literatūra. Čia gana didelę dalį užima ne veiksmas, o pagrindinio herojaus - samdomo žudiko Ulavo vidinis pasaulis. Tiesa, pabaigoje rasime ir ganėtinai efektyvią susišaudymo sceną.

Panašu, kad Jo Nesbo su šia knyga nusprendė surizikuoti ir rašyti taip, kaip jam norisi. Nors greičiausiai jis taip darė visada. Keistas rašytojas, mėgsta kraštutinumus - rašo vaikų literatūrą ir kriminalinius romanus. Be to, dauguma jo romanų stori, o šįkart labai plona, trumpa knygutė.

Rašytojui jau pavyko sukurti naują kriminalinės literatūros kultinį personažą - Harį Hūlę. Galbūt ir čia jis pabandė padaryti kai ką panašaus su Ulavu, nes jis nestandartinis žudikas, nors ir neišsilavinęs, bet turi poetišką ir naivią prigimtį. Su tuo buvo sunku apsiprasti, nes atrodo, šis vyras kupinas prieštaravimų. O kaip tokiai trumpai knygutei, to turbūt buvo per daug.

Nieko stebuklingo imant šią knygą tikėtis neverta, bet jei mėgstate kriminalinę literatūrą, tai gali būti visai neblogas pasirinkimas skaitymo paįvairinimui.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą