2017 m. kovo 30 d., ketvirtadienis

Undinės Radzevičiūtės "Strekaza" ir "Frankburgas"

Einu į pabaigą su pirmuoju rašytojo kūrybos kelio projektu. Skaičiau Undinės Radzevičiūtės knygas nuo pirmosios. Dabar liko perskaityti naujausią jos romaną "Kraujas mėlynas".

Recenzijas apie "Strekaza" ir "Frankburgą" jau paskelbė "Šiaurės Atėnai", tad galite paskaityti jas čia http://www.satenai.lt/2017/02/24/undines-radzeviciutes-kuryba-i-nustebink-skaitytoja/

Nuogirdos apie rašytoją tai viena, tačiau kai pats perskaitai, susidarai savo nuomonę. Manoji tokia: Undinė Radzevičiūtė ne tik turi unikalų vardą, bet ir rašytojos talentą. Kiekviena jos knyga unikali ir gerai parašyta. Visgi "Frankburgas" man nepasirodė itin vykęs romanas. Manau, kad ištikimi gerbėjai su malonumu perskaitys ir jį, tačiau nerekomenduočiau pradėti pažintį su rašytoja nuo šios knygos, nebent ieškote kai ko originalaus ir keisto. Man pasirodė, kad rašytojai ši knyga buvo jėgų išbandymas, idėjos įgyvendinimas, bet ne daugiau. "Strekaza", mano nuomone, visa galva geresnis kūrinys. Drąsus, kiek stačiokiškas, iki galo neaiškus, tačiau gerąja prasme: paliekantis skaitytoją spėlioti ir spekuliuoti, kas išties čia nutiko.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą